luni, 22 februarie 2010

Comoara Marii Britanii - JOHN DIGWEED


Nu este doar un nume mare, este unul dintre cei mai activi DJ din muzica electronica, este considerat un vizionar si unul dintre cei care ofera sprijin real new come-rilor.



Nascut pe 1 ianuarie 1967 in Hastings, John Digweed este darul oferit de Marea Britanie amatorilor de muzica electronica.
John Digweed e unul dintre pionierii dance-ului modern si unul dintre cei care lanseaza trend-uri in materie de sound-uri electronice.
Stilul progressive trance capata noi dimensiuni..."Sasha & Digweed" devin o marca internationala.


Nu a fost usor; a trecut un timp pana acesta a devenit primul DJii britanic care a devenit rezident in cel mai cunoscut club din New York - Twilo, alaturi de cel care avea sa-i devina partener Sasha.
Frumusetea a ceea ce face Digweed este data de felul in care se diferentiaza de ceea ce inseamna sunetul contemporan. La varsta de 15 ani imbratiseaza acid house-ul si intra in comunitatea internationala a DJ-ilor. Digweed reuseste sa mentina in tot ceea ce inseamna cariera sa un anume nivel de integritate. De fapt acest lucru l-a plasat in top-ul acestei profesii, a fost votat NO 1 DJii in clasamentul DJ Mag, in anul 2001.



Digweed a devenit preferatul publicului, dar in acelasi timp si-a mentinut prezenta in cultura dance underground. Popularitatea sa nu pare sa cunoasca limite, iar eforturile DJ-ului trec de aceasta limita, a unui tip care performeaza intr-un club; Digweed este cunoscut si in calitate de producator, dar si promote. Proiectul Bedrock vine cu trei lucruri: un label, o companie de promovare evenimente si un studio de productie, de care se ocupa alaturi de partenerul sau Nick Muir.
Managementul creativ al label-ului Bedrock a ajutat la lansarea unor nume mari ale scenei dance actuale - Danny Howells (alaturi de Dick Trevor, in proiectul Science Department), Jimmy Van M, Chris Fortier si Phil Thompson (Moonface).



Digweed a demonstart ca are si viziunea, dar si daza de creativitate necesara pentru a lansa proiecte personale. De fapt, numele lui John Digweed este sinonim cu trei lucruri - "quality, ingenuity, integrity".
In noptile acelea de nesomn a creat neincetat; a devenit parte a unor proiecte dance universale - Bedrock, Northern Exposure, Renaissance, cu care a lansat seria impresionantelor mix CD-uri - Renaissance, Global Underground, Northern Exposure, Communicate si Bedrock.



Ca parte a Bedrock a lansat doua productii de TOP 40 - "Heaven Scent si "For What You Dream Of"(1993), ultimul fiind introdus in coloana sonora a super productiei cinematografice “Trainspotting”(1996). Mai mult chiar, a incercat sa joace in "Groove". Munca in studio alaturi de Nick Muir a aparut intr-o alta productie cinematografica - “Stark Raving Mad”.



John si Muir au lansat "Beautiful Strange EP" (2001), "Emerald" (2002), "Forge" (2003) si "Santiago" (2005) si au remixat artisti precum: Humate, New Order, Way out West, Evolution, Satoshi Tomiie, The Orb si Underworld.

Exista insa un element in cariera lui Digweed care-l plaseaza in zona aparitiilor stelare pe scena muzicii electronice - Turneul Delta Heavy - alaturi de Sasha si Jimmy van M. Au fost considerati - "part of the jet-setting deejay elite".
Este cineva care sa nu evadeze atunci cand se aude "Heaven Scent"???? Sau de compilatia in serie "Tansitions"???


Label-ul lui John Digweed, Bedrock a aniversat 10 ani de progressive si tech-house cu un nou release, care a aparut pe 18 noiembrie 2008. Este un triplu mix-CD intitulat "Bedrock 10 - Past, Present and Future". Sasha, Carl Cox, Danny Tenaglia, Josh Wink, Danny Howells, James Zabiela, Deep Dish, Hernan Cattaneo, Basement Jaxx si Xpress 2, au fost alaturi lui Digweed pentru o noapte in celebrul club londonez, care a inspirat label-ul. Howells, Guy J, Guy Gerber, Funk D Void si Charlie May sunt si ei prezenti pe acesta compilatie.



Daca exista un label care a reinventat muzica electronica, BEDROCK...e acela!
John Digweed si Nick Muir fac din nou echipa si lanseaza pentru Bedrock, "Aquatonic". Piesa a iesit cu un remix "ucigas", semnat Alan Fitzpatrick.


Dupa ce anul 2008 a marcat 10 ani de existenta Bedrock, era firesc ca John Digweed sa-si lanseze muzica cu acest imperiu. In octombrie 1999 Digweed si Muir (partenerul sau de studio) au pus bazele label-ului, cu un track care s-a potrivit perfect pe conceptul Bedrock, e vorba de "Heaven Scent".
Idea din spatele Bedrock Records este simpla: atitudine in productia de muzica electronica. E ca un fel de angajament cu scena underground, implica artisti, cluburi si DJ-ii.



Toti producatorii Bedrock au realizat track-uri underground de calitate, pe care le-au promovat pe o piata in plina expansiune. Bedrock a oferit artistilor sai expunere totale, in cluburi, festivaluri, arene. Acestia au trait, alaturi de public, experiente fabuloase si au contribuit, in mod constant la dezvoltarea acestui stil de muzica.
In scurt timp, Bedrock a devenit unul dintre cele mai influente label-uri din zona progressive; libertatea oferita artistilor, felul in care acestia au exploatat sound-urile electronice au oferit Bedrock statutul de brand mondial.
Iar promisiunea facuta fanilor a ramas valabila: trip-uri underground!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites

 
Design by IoNuttz