joi, 8 iulie 2010

Ibiza refuza in 2010 inovatia in muzica electronica


Intelegem ca e recesiune si toata lumea e ingrijorata de faza cu "dinero" si toate celelate, dar lumea tot vrea o vacanta in care sa-si lase acasa grijile, laptop-ul, sefii, mail-ul, mess-ul...

Exista si acea categorie care o arde, si pe timp de criza, in Ibiza.
In 2009 cel mai tare dance evnt a fost cel cu Luciano @ Ushaia Beach, care a adunat mii de party people la petrecerea de deschidere.
Daca ne gandim la cifre, putem considera ca e o veste buna, nu??

Dar nu e chiar atat de bine. In 2010 in Ibiza, lucrurile bune nu isi mai au locul. Luciano si gasca au iesit din cartile Ushaia, mai repede decat ai spune "disco mafia".

O sa lasam deoparte ironia si subiectivismul in ceea ce inseamna " muzica de calitate" si o sa privim problema din punct de vedre economic.

Ok, petrecerile Ushuaia sunt free. Asta inseamna competitie pentru cluburile de sambata noaptea: e.g. Space si Pacha. Sunday Night at Pacha, inseamana Cadenza. Asa ca daca Luciano face un rau cuiva, isi face de fapt lui. Este foarte greu sa accepti, ca mare club, ca pe o plaja, intr-o dupa-amiaza oarecare, se pot aduna 8.000 de clubberi. Ushaia a reusit sa "fure" din felia mastodontilor disco din Ibiza.

Plaja e la cativa metri de clubul Space, asa ca serie de evenimente "We Love..." a ramas fara public. A avut grija Luciano.

Succesul Ushaia este un singur exemplu; pe insula se intampla tot felul de lucruri, care nu au in spate un super brand. Anul acesta acei mii de fani care aleg petrecerile free, pe plaja, nu mai au solutii.
Ei mananca, beau, iau taxi-uri, inchiriaza apartamente, iar cineva sau ceva care reuseste sa adune la o petrecere 8.000 de oameni, va avea o problema; asta in cazul in care nu se numeste Pacha, Space...

Marile cluburi mizeaza pe marile nume, care vand e adevarat, dar, ce ofera marile cluburi in vara acestui an, este chiar ceea ce e mai bun si mai bun de oferit?
In 2010 Ibiza nu acorda nici o sansa new comer-ilor, sau celor care nu au suficienta promovare! Ibiza ucide anul acesta inovatia...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites

 
Design by IoNuttz