miercuri, 7 aprilie 2010

Radiografia muzicii electronice - BEST OF Martie 2010


In timp ce vanzarile de pe platformele digitale ofera cateva indicii despre ce e hot in muzica electronica, chart-urile sunt si ele considerate a fi un excelent barometru pentru modul in care se misca o productie sau alta. Vorbim despre trend-urile de pe scena dance.

In fiecare luna, platforma Beatport primeste sute de clasamente realizate de DJ, de la unii dintre cei mai respectati DJ-ii ai lumii, pe care le compileaza intr-un DJ Charts. Acesta este diferit de traditionalul Top 100, care se bazeaza, exclusiv, pe vanzarile in digital.

In fiecare sezon apar cateva productii care, in final devit smash hit-uri de vara. Sa gasesti toate aceste piese cu potential intr-un singur loc, este aproape imposibil; sa afli date despre noile release-uri lansate saptamanal, este si mai greu.

Pentru a ajuta fanii muzicii electronice in incercarea de a descoperi hit-urile verii, cea mai respectata platforma digitala din lume, Beatport, a compilat lista celor 50 de productii care au sanse mari sa devina summer bombs. Este vorba de o lista de 50 de track-uri care au intrat in DJ set-urile de club.

Label-ul Mobilee da lovitura in acest sezon cu sublabel-ul Leena, la care a aparut "Soms" (Hermanez), plus Marcin Czubala & Hugo - "Zoo Comunale".

Anja Schneider si compania au avut o perioada excelenta; in acest TOP 50 ocupa locul 41 cu remix-ul lui DJ Madskillz pentru piesa lui Dan Curtain, "Mr. Bean Do an E", plus o alta varianta remix a aceluiasi Madskillz pentru Nils Nurnberg si Florian Kruse, "Lovers n’ Fighters", care ocupa locul 40.
Josh Wink marcheaza o dubla prezenta in acest clasament, cu un remix pentru Jimpster - "Jus Right"(#5) si a remix-ului pentru Agoria - "Minimum 23"(#26). Ben Klock revine cu un succes underground "Red Alert" (#4), dar si cu remix-ul pentru In This Insanity?" (Martyn). Mark Broom e undeva in varf cu "Hostage" (#22), productie la care a colaborat cu James Ruskin si cu "Supersnout" (#33).

Producatorii americani reusesc performante de chart; baiatul de aur, Seth Troxler a colaborat cu Matthew Dear pentru "Hurt", cu care ocupa locul 2, iar amicii lui, Ryan Crosson si Guti, se afla pe 7 cu "You've Got Me".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites

 
Design by IoNuttz