vineri, 5 martie 2010

Documentarul Speaking In Code pe DVD


Muzica electronica poate fi considerata de outsideri ca fiind o chestie care deranjeaza. Este de fiecare data dificil si amuzant, deopotriva sa incerci sa le explici prietenilor ce muzica iti place.

Muzica electronica e mai mult decat muzica, e un stil de viata. Unul dintre oamenii care au inteles acest lucru este Amy Grill, care a realizat un documentar despre muzica electronica, despre felul in care acesta este divizata - "Speaking In Code".

Grill considera ca a reusit sa surprinda atat cultul pentru marii DJ-ii cat si felul in care evolueaza un label obscur.

"Speaking In Code" demonstreaza ca beat-urile se repeta, ca sound-ul nu cunoaste limite, ca dansul este link-ul care leaga culturi, nu tine cont de bariere sociale, politice sau culturale. Filmul este onest si vorbeste despre lupta permanenta a producatorilor de a face muzica electronica; "Speaking In Code" nu vine cu elemente glossy si nu idolatrizeaza.

"Speaking In Code" a fost produs in 3 ani si va lovi strazile pe data de 12 martie, pe suport DVD, asta dupa ce a avut proiectii in cadrul mai multor festivaluri de film si evenimente muzicale precum CJM (New York), Documentary Film Festival (San Francisco) sau Independent Film Festival (Boston).

Cele mai mari track-uri din "Speaking In Code" sunt cele semnate: Wighnomy Brothers, Oxia, The Field, Modeselektor si Supermayer, cu cateva anthems-uri underground techno "Pele Boss", "Domino’, si remix-ul"Like You".

David Goes to Pollerweisen and Meets Richie Hawtin from sQuare productions on Vimeo.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Facebook Favorites

 
Design by IoNuttz